Bağlantı


Kitap Adı: Bağlantı
Yazar: M.T. Anderson
Yayınevi: On8 Kitap
Sayfa Sayısı: 286


Arka Kapak; 

"Direnecekler mi, kabullenecekler mi?"

"Bağlantı'yı özledim. İlk ne zaman yerleştirildi, bilmiyorum. Belki bundan elli ya da yüz yıl kadar falan öncedir. Ondan önce, insanlar ellerini ve gözlerini kullanmak zorunda kalıyorlarmış. Bilgisayarlar, bedenlerinin dışındaymış. Bilgisayarlarını ellerine alıp dışarı çıkarıyorlarmış, tıpkı akciğerlerinizi bir çantanın içine koyup da nefes alması için açık havaya çıkarır gibi."

Bulutların yok olduğunu, onların yerini oksijen üreten fabrikaların aldığı bir gelecek. Bulut, artık ticari bir ürün. İnsanlar, beyinlerindeki bilgisayarla eğitiliyor, yönlendiriliyor, kumanda ediliyorlar. Tüm kontrol şirketlerin elinde. Tüm dünya büyük bir alışveriş merkezi. Amerika Ulusal Kitap Ödülü sahibi M. T. Anderson'ın kaleme aldığı bu distopik roman, bir direniş öyküsü mü yoksa bir kabulleniş mi?

Kitap Hakkındaki Yorumum;

Öncelikle şunu söyleyeyim; On8 kitaptan okuduğum her kitap eşsiz. 
  
Bağlantı bitti. Yorum blogta. 
Konusunu okuduğumda sanırım en çok ilgimi çeken kitaplar arasındaydı. Ee haliyle beklentimde fazlaydı. En farklı distopik eser diyebilirim. Şöyle düşünün bilgisayarlar dışarıda değil içeride.. Kafanızın içinde bir sistem hayal edin. Teknolojik gelişme o kadar fazla ki gezegenlere gidebiliyorlar. Mesela Kızıl Gezegen çok sıkıcı🤓Benim ilgimi öeken şey ise bilgisayar sisteminin beynin içinde olması. Sonradan yerleştirilen bu sistem insan hayatını çok kolaylaştırıyor. Olduğunuz yerden bir pantalon satın alabilirsiniz.😊 bir arkadaşınızla konuşmak için sohbet aç yeterli. Tabi bu kadar iyi değil herşey. Oksijen üretmek için ağaçlara ihtiyaç yok. Çünkü bunu yapan fabrikalar var. Doğal döllenme yok çünkü fabrikalar var. Ve aklınıza hucüm eden reklamlar sanırım en kötü özellikleri. Her neyse Titus ve arkadaşları Ay'a gidiyor çünkü çok bombastik eğlenmek istiyorlar. Orada Violet ile tanışıyorlar. Ay'da bir adamın saldırısına uğradıkları zaman tüm işletim sistemleri bozuluyor. Sohbet açma yok, oyun oynama yok. Bundan çok etkileniyorlar ama sorunları hallediliyor. Gibi görünüyor daha doğrusu🤓 çünkü bağlantı adı verilen bu sistem küçük yaşta takılmalı. Beyin kendi kendine düşünmeden önce. Bağlantı sonradan takılırsa sorun olabiliyor. Beyin iflas edip kişiyi öldürebiliyor. Allah aşkına konu mükemmel ya keşke gerçek olsa diye düşünmedim değil ama sanırım böyle yaşamak daha iyi. Ve kitapta farklı zamanların ergenleri ele alındığı için bombastik, inanamoyorummyaa, ve falan oldu cümleler bolca var ilkten alışmakta zorlanmadım değil ama sonrasında konuya hakim oldukça alıştım. Keşke devamı da olsaydı. Alın okuyun.  5/5


Yorumlar

Popüler Yayınlar