Vadideki Zambak



Kitap Adı: Vadideki Zambak
Yazar: Honore De Balzac
Yayınevi: Koridor Yayınları
Sayfa Sayısı: 352
Puanım: 5/5

Arka Kapak;

Honore de Balzac, olağanüstü gözlem yeteneği ve insan doğasını derinden kavrayışıyla, aşkı nadir bulunan bir güzellikte anlatıyor. Gerçek sevgiyi hiç tatmamış Felix ve mutluluğu, kendini ailesi için feda etmekte bulan Henriette arasında imkânsızlıklarla örülü bir aşk filizlenir. Genç Felix'in ruhu ve bedeni, gece ve gündüz gibi ikiye bölünmüştür. Yasak bir öpücükle birbirine bağlanan kalpleri, ihanetin acımasız oklarıyla paramparça olur. Beyaz ve narin bir zambak olan Henriette, artık solmaya mahkumdur. Balzac'ın 'yazdığım en kusursuz roman' dediği Vadideki Zambak'ı, Işık Ergüden'in özenli çevirisiyle sunuyoruz. 

(Tanıtım Bülteninden)



Kitap Hakkındaki Yorumum;

Vadideki Zambak bitti. 5/5
#kitapyorumu
Enfes bir roman. Özellikle ilk 60 sayfada ki betimlemeler resmen okurken akıyor. Biraz hüzünlü biraz mutsuz bir hikaye. Felix'in ailesi tarafından reddedilmişliği içimi burktu. Henriette'nin sevilmemişliği insanı üzüyor. Henriette evli bir kadın, kocası tarafından ilgilenilmemiş sevilmemiş biri. Felix ise dışlanmış bir çocuk olarak büyüyor. Annesinin tüm sevgisi güçlü abisi tarafından tüketilmiş, ailesi tarafından adeta yabancı biri. Bir gün Felix baloda beyaz omuzları olan bir kadın görüyor ve o an o kadının omuzlarına yapışıyor. İmkansız bir aşka tutuluyorlar. Balzac denilince aklıma ilk gelen romanı Vadideki Zambak'tır. Balzac'a bu kitap ile başlayabilirsiniz. Kesinlikle enfes. Yazarın betimlemeleri kişileri daha da tanımamıza olanak sağladığı için kalemine hayranım. İlk okuduğum zaman çok etkilenmiştim, çevirisi olsun. @koridoryayinlari da çevirinin hakkını vermiş aynı duyguları yaşadım.  Kesinlikle okumalısınız.

Yorumlar

  1. Vadideki Zambak uzun süre önce çok beğenerek okuduğum kitaplardan. Bu aralar ise Balzac'ın hayat hikayesini okuyorum. Gerçekten çok etkileyici :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar