Oysa Aşk

Kitap Adı: Oysa Aşk
Yazar: Jordi Sierra İ Fabra
Yayınevi: On8 Kitap
Sayfa Sayısı: 153

Arka Kapak;


Marga dilini ısırıyor. O kadar çok sorusu var ki, ama soracak kimsesi yok... Herkesin canı yanıyor mu? Bu normal mi? Tüm sevgililer aynı mı? Çok mu hızlı gidiyor? Aptalın biri mi? Yoksa yeterince yetişkin mi değil? Böyle kasılmasına neden olan korku mu? Hamile kalma korkusu ya da yetememe korkusu mu? Neden bazen... iğreniyor?

Ramiro yatakta her şeyin özgürlük olduğunu söylüyor. 
Ve bir çift, canı ne isterse onu yapabilirmiş. 
Önemli olan iyi zaman geçirmekmiş. 
Ve sınırları keşfetmek. Ve...

Sorular dağıttı toz pembe bulutları. Bir yanılsamayı rafa kaldırdı. Ramiro'yu seviyordu, Ramiro da onu... Öyle miydi? Korkuyordu. 

Çağdaş İspanyol edebiyatının en çok okunan, çok ödüllü yazarı Jordi Sierra i Fabra'nın başyapıtı Türkçe'de! Dünyanın her yerinde toplumsal bir sorun haline gelen kadına yönelik şiddeti gençlerin dilinden aktaran yazar, aşkı ve kıskançlığı sorguluyor. Gerçeği, halının altına süpürmeyip gösteren, kırılan kolu yen içinde bırakmayan roman, bir ilişkiyi ilmek ilmek söküyor, güçlü ve epik anlatımıyla gençlerin sessiz çığlığı oluyor.

(Tanıtım Bülteninden)


Kitap Hakkındaki Yorumum;

"Bir kadına şiddet uyguladığın zaman, artık erkek olamazsın."👈🏻
Oysa Aşk bitti. Mutlaka herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum. Kadın veya erkek hiç farketmez alın okuyun. Kısacık olmasına rağmen o kadar anlam yüklü ki çok beğeneceksiniz. Kitapta yer alan konu çok yerinde.  Şiddet. Ana karakterimiz Marga. Kendine güvenen genç bir kadınken gizlenen biri haline dönüşüyor Marga. Etek giyemez, çünkü erkekler ona bakar. Marga 'yı bu kadar kıskanan Ramiro Marga'nın her hareketinden tahrik oluyor nedense. Bu kadar basit bir zihniyet olamaz. Sürekli tahrik ve sex düşünen biri.! Gelelim Ramiro'ya (ona göre Marga'ya delice aşık)
Kadına şiddeti sevgi ile maskelemeye çalışan Ramiro, şiddeti çekindiği için gizleyen Marga. Ramiro, Marga'ya bağlı ve ona çok aşık, Marga'ya göre. Kitabı okurken bağıramadığım için ağladım.😥😭 O kadar insana dokunuyor ki. İlk zamanlar da dünyanın en iyi erkeği, sonra yavaş yavaş ortaya çıkan kıskançlıklar ve sonra da dayak. Şiddeti de sevdiğim için, sana aşık olduğum için yaptım diyor Ramiro. Bu ne biçim bir bahane!!Marga çok genç, ilk aşkı Ramiro. Tecrübesiz, çabuk inanıyor. Marga'nın arkadaşları bile bu durumun farklında derhal Ramiro'dan ayrılması gerektiğini söylüyorlar. Ama esas soru  nasıl ? Ayrılalım demek ne kadar zor olabilir ki? diyorsanız. Buyrun kitaba... Sürekli beynindeki çatışmalarla uğraşan Marga gittikçe zayıflıyor ve kendinden bile uzaklaşmaya başlıyor.Sevgi, aşk gibi kutsal kavramların kimliğinde bence şiddet barınamaz. Şiddetin her türlüsüne karşıyım! (Kadın, hayvan vs)Kitabı o kadar çok beğendim ki her yerine postit yapıştırdım. Çok güzel cümleler var ve bir kaçını paylaşmak istiyorum.
" Hayatımızı insanlara veda ederek geçiririz."
"Seni dövüyorsa seni sevmiyor demektir. Sen kendini sev. Onu ihbar et."
"Aşk bizi özgürleştirmelidir."
Bu son cümle en güçlüsü.
" Kendimden başka birşeyim yok."

Yorumlar

Popüler Yayınlar