Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat


Kitap Adı: Bür Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat
Yazar: Stefan Zweig
Yayınevi: İşbankası Kültür Yayınları
Sayfa Sayısı: 71

Arka Kapak;

Zweig bu novellası'nda bir kadının yaşamını bütünüyle değiştiren yirmi dört saatlik deneyimini anlatırken, insanda içkin saplantıların ve dayanılmaz arzuların sınırlarında gezinir. Özgürce ve tutkuyla içgüdülerinin peşine takılan bir kadının bu kısa ve yoğun hikâyesi, kadın kalbinin sırlarına ermiş ustanın kaleminde olağanüstü bir anlatıya dönüşür. Yapıtı için mekân olarak muhteşem atmosferiyle Fransız Riviera'sını seçen Zweig, 1920'li yılların sonlarında Avrupa'nın "kibar" tabakasının ikiyüzlü ahlak anlayışına yönelik eleştirel tavrıyla dikkat çeker. 

(Tanıtım Bülteninden)


Kitap Hakkındaki Yorumum;

Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat.
Harikaydı, mükemmeldi ya 😍
"Yalnızca tutkunun ne olduğunu hiç bilmeyen insanlar, nadiren bu duyguyu tattıklarında, belki de bu kadar çığ gibi ani, kasırgaya benzer tutku patlamaları yaşıyorlar."
Bu kitabı yazarken Zweig, Freud'a ve öğretilerine hayran kaldığını yansıtmış zaten. (Freud'dan derslerde bıkmış biriyim)
Herneyse konumuz Freud değil! 
Madam Henriette bir pansiyonda kalıyor eşi ve çocuklarıyla birlikte. Pansiyona bir Fransız beyfendisi de yerleşince. Madam ile Fransız kaçıyor. Herkes ayıplıyor tabiki ve küçümsüyorlar. Çünkü yirmi dört saattir tanıdığı bir adama güvenip bir kadın kocasını ve çocuklarını nasıl terkeder? Madam'ı tek bir kişi yargılamıyor. Ona göre yargısız infaz kabul edilemez ve insan ilişkilerini bu kaçış etkilememelidir. Bu savunma Madam C. Yi etkiler ve o kişi ile bir konuşma yapmak ister. Tüm yaşamını etkileyen yirmi dört saatlik bir süre de yaşadığı olayları bu güne kadar kimseye anlatmamıştır ve onu yargılamayacak birine artık anlatmak istemektedir. 
Süperdi kesinlikle mutlaka okuyun🙈 Ah masum C.👍🏿

Yorumlar

Popüler Yayınlar