Dondurmam Tılsım


Kitap Adı:  Dondurmam Tılsım
Yazar: Müge İplikçi
Yayınevi: Günışığı Kitaplığı
Sayfa Sayısı: 95
Arka Kapak;


Bir külah dondurma tüm buzları eritebilir.

Ödüllü yazar Müge İplikçi, yeni çocuk romanında, okurlarını yeraltı karanlığından güneşli zeytin bahçelerine çıkarıyor. Zeytinliklerin yok edilmesi ve maden kazaları gibi acıtıcı konuları, umut ve sevgi dolu bir pencereden aktaran yazar, yaşamı ve dayanışmayı yüceltiyor. Zengin dil kullanımı ve gerçekçi karakterleriyle dikkati çeken roman, sorunlarla baş etmenin; geçmişe inat, yeni öyküler yazabilmenin gücünü duyumsatıyor.

Babasını maden kazasında yitirmiş Seher, annesiyle birlikte Zerrin Hala'sının yanına sığınmış, hem yaşamlarını hem de zeytin ağaçlarını korumaya çalışır. Çevredeki tüm zeytinlikleri yok etmeye kararlı Hulki Sungur yetmezmiş gibi, havuz problemleri de Seher'in canını çok sıkmaktadır. En yakın arkadaşı Saniye ile birlikte yedikleri dondurmanın tadı, yepyeni ve beklenmedik olaylara neden olacaktır. Zerrin Hala ve Seher, yaşamın "çoktan seçmeli" sorularını çözebilecek midir?..

(Tanıtım Bülteninden)


Kitap Hakkındaki Yorumum;

Dondurmam Tılsım bitti. Çocukluk tadında güzel bir kitaptı. Kısacık ancak macera ve yıllardır süregelen olayları barındırıyordu. Seher babasını maden kazasında kaybetmiş bir çocuk Zerrin Hala'nın evinde annesi ile birlikte yaşıyor. Zerrin Hala biraz garip biri😊 Seher'in en yakın arkadaşı da Saniye. İki kızın en büyük sorunları ise havuz problemleri.😂 zeytinliklerle dolu bir çevrede yaşıyorlar. Hulki Sungur kitabın kötü adamı. Tüm zeytinlikleri satın alıp yok ediyor. Herkes ondan bıkmış durumda . Aylı'ların pastanesinde yeni bir dondurma üretiliyor, simsiyah Tılsım dondurma Seher ile Saniye bu dondurmayı yiyince işler değişmeye başlıyor. O dondurmayı yemek isterdim ya🍨 Zerrin Hala Aylıları sevmiyor tabi bunun altında geçmişteki bir olay var. Bu olay aydınlanıyor tabi. Ancak benim aklım hala dondurma da 🍦 😂😂  95 sayfalık incecik ama bir o kadar gerçek konulara değinmiş( maden kazaları, zeytinliklerin yok edilmesi) bir kitaptı. Çok masum çok iyiydi👼🏻

Yorumlar

Popüler Yayınlar